ДАБІ Харківської області - керівництво нове, схеми без змін!


          Українські чиновники - ще ті відчайдухи. Не кожен злодій іде на кримінал так легко і невимушено, як це роблять ілюстративно благочинні державні клерки. Невідомо, на що вони розраховують більше - на кругову поруку, підкупність правоохоронців чи божий захисний покрив, але завзятість, з якою білі комірці лізуть на територію Кримінального кодексу, вражає. 
         Говорячи про свавілля в держустановах, я зазвичай апелюю до Державної архітектурно-будівельної інспекції як до прикладу легалізованого та непідконтрольного державного рекету, наприклад, Державної архітектурної будівельної інспекції в Харківській області.
З середини 2017 року на посаді заступника директора департаменту Державної архітектурної будівельної інспекції в Харківській області працює Іванська Євгенія Сергіївна. Фактично свою роботу Іванська Є.С. проводить в кабінеті директора зазначеного вище департаменту.
Однак, на початку жовтня 2018 року через сайт Національного агентства із запобігання корупції (реєстр декларацій державних службовців) стало відомо, що Іванська Є.С. подала декларацію як кандидат на посаду вже директора департаменту Державної архітектурної будівельної інспекції в Харківській області.
 А станом на 1 квітня 2019 року, Іванська Є.С. вже подала декларацію як директор департаменту Державної архітектурної будівельної інспекції в Харківській області.  
Однак здійснивши моніторинг сайту Державної архітектурної інспекції та перевіривши сайт Національної Державної Служби, зовсім не помітно, що проходив якийсь конкурс на вказану посаду директора, та є якийсь переможець! Однак на сайті Державної архітектурної будівельної інспекції, в розділі про структурні підрозділи, а саме департамент Державної архітектурної будівельної інспекції в Харківській області зазначено, що його директором вже працює Іванська Є.С.. 
Жодних оголошень, щодо її призначення, чи переводу на цю посаду не знайдено. В самому департаменті в Харківській області всі листи з 1 квітня 2019 року пишуться на Іванську Є.С. саме як на директора. Фактично жодного конкурсу на вказану вище посаду не було, а Іванська працює не законно.
Дивує ще той факт, що в департаменті Державної архітектурної будівельної інспекції в Харківській області працює Марченко Сергій Олегович. Який, коли вірити сайту Національного агентства із запобігання корупції (реєстр декларацій державних службовців) та сайту Державної архітектурної будівельної інспекції виграв конкурс на посаду начальника відділу по роботі з дозвільними документами в департаменті Державної архітектурної будівельної інспекції в Дніпропетровській області.


Але це зовсім не заважає Марченко С.О. майже постійно знаходитись у Харківському департаменті Державної архітектурної будівельної інспекції.
Якщо здійснити перевірку вказаних фактів, зробивши відповідні до законодавства перевірки з приводу того, чи видавались відповідні накази на призначення Іванської Є.С. на посаду директора департаменту Державної архітектурної будівельної інспекції в Харківській області, чи проводився конкурс на таку посаду, хто був переможцем конкурсу та як підтвердити проведення такого конкурсу, та на якій підставі Іванська Є.С. займає посаду директора департаменту. А також перевірити законність знаходження у робочий час державного службовця Марченко С.О. в іншій області, його посадові обов’язки та можливі відрядження чи переведення із Дніпропетровської області стане зрозуміло, що громадянка Іванська працює без належних на то правових підстав.
                Але наразі новопризначене керівництво – в.о. голови Державної архітектурної будівельної інспекції України, пані Костенко Олена Ігоревна відсторонила Іванську Є.С. від службових обов’язків на термін проведення перевірки, та зараз в якості в.о. директора департаменту Державної архітектурної будівельної інспекції в Харківській області призначено Дмитра Пальченкова.
         Нажаль, пані Костенко О.І. зовсім не знає, що Дмитро Пальченков отримав пропозицію від Іванської Є.С. щодо виконання функцій керівника, котрий не буде «поспішати наводити лад в інспекції» в обмін на певні фінансові блага.
           З тихою згоди Д.Пальченкова, який до призначення мав неабиякий досвід як спеціаліста відділу Департаменту ДАБІ у Харківській області, продовжує душити будівельний бізнес «схема Іванської». Схема в тому, що коли команда інспекторів знаходить будь-яке будівництво, після цього ініціюється звернення від громадської організації, за основою якого проводиться відповідна перевірка інспекцією. Річ у тім, що насправді така фіктивна перевірка закінчується лише вимаганням хабарів в значному розмірі, частина яких, за словами самого Пальченкова, «направляється до керівництва ДАБІ України».
         Д.Пальченков відзвітує перед своїм керівництвом нібито про реальні успіхи з подолання корупції, та про власні заслуги як керівника, але не взмозі навіть звільнити Наталю Шабатуру, начальника відділу кадрів Департаменту ДАБІ у Харківській області, яка за фахом є вчителькою молодших класів, та не має зовсім ніякого відношення до надання відповідних дозволів від інспекції, чим наразі остання з успіхом і займається.  

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Як фракція ОПЗЖ керує ДАБІ Харківської обл